1/04/2012



Sağlık Sektöründe Değişime Devam
Sağlık sektörü küresel krizden nasibini alırken kalite arayışı devam ediyor.

Küresel krizde birçok sektör 2009 yılını gözden çıkarmış durumda. 2009 birçok sektör için kayıp yıl sayılırken sağlık sektörü önümüzdeki üç yılda büyük değişimler yaşayabilir. Diğer sektörlere kıyasla daha dinamik, değişken bir yapıya sahip olan sağlık sektörü hem yasal hem de ekonomik anlamda değişim yaşarken, nitelikli insan kaynağı konusunda sıkıntı yaşayabilir.

Cihaz tedarikçisinden hastane işletmecisine kadar geniş bir insan kaynağını kapsayan sağlık sektörü zor bir dönemden geçerken kriz bastırdı. Son yıllarda sayıları hızla artan özel hastaneler ve özel hastanelerde tedavi gören sosyal güvenlik sahibi hasta sayısı bakanlığın bu konuda frene basmasına neden oldu. Bu durum özel hastanelerin müşteri sayısını azalttı. Sağlık sektörü zaten krizdeydi, ekonomik kriz bu durumun etkilerini artırdı diyor Medicana Hastanesi Direktörü Dr. Mustafa Tansel Turan ve ekliyor: 2009 ve 2010'da birçok hastane iflas edecek. 2010'dan sonra tekstilde yaşadığımız gibi boş binalar, çalışmayan cihazlar olacak.

Devletin özel hastanelere yaptığı ödeme oranının azalması, özel hastanelere gidenlerin sayısını azaltacaktır. Bunun sonucunda da özel hastanelerin maliyetleri yükselirken hizmet kalitesinin düşmesi riskini de beraberinde getirecek. Özel hastanelerin doktorlarına küçük ayrıcalıklar tanıyamaması durumunda, geçmişte kalan bıçak parası alışkanlığı yeniden gündeme gelebilir. Bu durum sağlık sektörünün etik anlayışına uymuyor elbette. Hastaneler, maliyetler nedeniyle kalite düşürmek zorunda kalacak diyor Dr. Mustafa Tansel Turan ve ekliyor: Eskiden olduğu gibi insanlar hızlı bir şekilde kapıda muayene olup gidecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder